Carl Larsson
På svenska In english
 

start
öppettider
för alla barn
karin i blommornas tid
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
varmt välkomna till carl larsson-gården!

 

 

 

HÖSTSTÄMNING PÅ CARL LARSSON-GÅRDEN!

Marken går i vila. Vi öppnar dörren till Lilla Hyttnäs där hallampans vackra mönsterskuggor sätter stämningen på våra visningar. Vill du besöka Carl och Karins hem spontant, kom en vardag kl. 11 eller en helg kl. 13. Det finns även andra evenemang som händer under hösten, vintern samt våren - hör gärna av er så berättar vi mer! 

 

Fikadags?

Vi har kaffe, te eller dricka och lokalproducerade smörgåsar med antingen rökt hästytterfile och pepparrotsost eller brieost och björnbärsmarmelad. Vi har även goda kakpaket!

 

Under hösten, vintern och våren har vi servering endast på vardagar i samband med visning.

 

Kaffe: 20kr
Te: 15kr
Dricka: 15kr
Smörgås med rökt hästytterlår och pepparrotsröra: 45kr
Smörgås med brieost och björnbärsmarmelad: 45kr
Kakpaket: 10kr

 


FAMILJEN LARSSONS VÄNNER

 

Familjen Larssons vänner är en föreläsningsserie där vi presenterar Carl och Karins vänner. Än i dag sitter en munterhet och gästfrihet kvar i väggarna på Lilla Hyttnäs i Sundborn. Den som någon gång varit gäst i huset blir lätt förtrollad ...av stämningen – precis som de gäster som förr i tiden satt till bords med Carl och Karin. War välkommen kära du!

 

  

 

Carl och August - från vän till fiende
Onsdag 7 januari, kl 18.00
Kvällens ciceron, Karin Mogensen

 

Ellen Kay 
Torsdag 22 januari, kl 18.00
Kvällens ciceron, Margareta Karlsson

 

Eva Bonnier
Torsdag 29 januari, kl 18.00
Kvällens ciceron, Görel Cavalli-Björkman

 

Prins Eugen
Torsdag 15 april, kl 18.00
Kvällens ciceron, Karin Sidén

 

 

Anmälan via telefon 023-600 53 eller info@carllarsson.se.
Pris 95:-, inklusive smörgås och dryck, betalas på plats.

 

 


CARL LARSSONGÅRDEN SÖKER VISIONÄR MUSEIPEDAGOG

 

Carl Larssongården är Sveriges kanske mest välkända och älskade hem och ett av Dalarnas främsta besöksmål. Gården ägs och drivs av Carl och Karin Larssons släktförening med målet att sprida kunskap om och levandegöra makarnas konstnärskap. Centrum i verksamheten är allkonstverket Lilla Hyttnäs, makarnas gemensamma skapelse. Dessutom bedrivs utställningsverksamhet i Konsthallen Kvarnen, belägen i Sundborns by.

 

Vi söker nu en idérik, drivande och visionär museipedagog med samlat ansvar för den utåtriktade verksamheten i form av visningar, program, marknadsforing och en årlig sommarutställning.

 

Klicka här för att se befattningsbeskrivningen.

 

 


ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK – EN SUCCÉ!

Få ut det mesta möjliga av ditt trädgårdsbesök på Lilla Hyttnäs med hjälp av den helt nyutgivna trädgårdsboken C  K. Med denna lilla bok som guide får du reda på vad alla husen på gården används till och hur Carl och Karin tänkte när de skapade sin trädgård för drygt hundra år sedan. Här kan du även läsa om Carls ”dumma prydnadsbuskar”, kräftor på rymmen och den dramatiska historien om Karins fastrar som bodde på gården på 1880-talet. Boken bjuder också på tips hur man gör sin egen Karin-rabatt, arrangerar blommor à la Larssons och lagar familjens goda franska soppa.

Klicka här för att köpa den på gårdens webbshop!


CARL OCH KARIN – UNIKA I DIGITAL VÄRLD!

Carl och Karin är appen som förvandlar telefonen eller läsplattan till en kreativ värld för trädgårdstokiga Carl- och Karin-fans! I appen finns alla trädgårdens blommor presenterade – bara klicka på valfri rabatt! Du kan även se Carl måla och höra han favorit bland snapsvisor. Man kan testa sina Carl- respektive Karin-kunskaper men man kan också leka och göra konstnärliga uppdateringar på sociala medier. Men framför allt kan man få hela Carl Larsson-gården att ställa sig upp i 3D där hemma på köksbordet! För detta behöver du trigger-bilden som kan laddas ner direkt från appen eller så köper du boken C  K där bilden finns på omslagets insida. Lycka till – vi garanterar wow-effekt! Appen är gratis och finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

   

 


 

 

Carl och Karin
livs levande!

Se unik film från år 1916
inspelad på Lilla Hyttnäs.


Den världsberömda designen köper du här

http://webbshop.carllarsson.se/


 

 

Cookies