Carl Larsson
På svenska In english
 

start
öppettider
för alla barn
kvarnen
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
varmt välkomna till carl larsson-gården!

 

 

 

NJUT AV SOMMAREN PÅ CARL LARSSON-GÅRDEN!

 

Upplev den fantastiska Carl Larsson-gården, öppet varje dag! 1 maj–30 september 2015 har vi guidade visningar av Lilla Hyttnäs, måndag–söndag 10.00–17.00. 

 

I juni 2014 slog Iskällarens café och delikatessbutik upp portarna i det gamla stallet på Carl Larsson-gården. Här bjuds du på lokala läckerheter såsom älgkorv i dalatunnbrödet tuttul, smörrebröd med kallrökt siljanslax, picklad lök och pepparrotskräm eller ostbricka med knäckesticks och marmelad. Om du är sugen på något sötebröd så finns det både gammaldags sockerkringlor och kakbuffé. Köp något gott att mumsa på och slå dig ner vid åkanten eller i den vackra trädgården som Carl och Karin Larsson en gång skapade åt sig och sin familj!

 

Om du vill köpa med dig något välsmakande hem så finns det ett stort utbud att välja på, bland annat honung, choklad, vinäger, rybsolja, saft, marmelader, kryddor, knäckebröd, ostar och karameller.

 

Under september månad kommer Delikatessen vara öppen under Lördagar och Söndagar.

 

Varmt välkomna!

 

 

 

 


TRÄDGÅRDSBOKEN – EN SUCCÉ!

Få ut det mesta möjliga av ditt trädgårdsbesök på Lilla Hyttnäs med hjälp av trädgårdsboken C  K. Med denna lilla bok som guide får du reda på vad alla husen på gården används till och hur Carl och Karin tänkte när de skapade sin trädgård för drygt hundra år sedan. Här kan du även läsa om Carls ”dumma prydnadsbuskar”, kräftor på rymmen och den dramatiska historien om Karins fastrar som bodde på gården på 1880-talet. Boken bjuder också på tips hur man gör sin egen Karin-rabatt, arrangerar blommor à la Larssons och lagar familjens goda franska soppa.

Klicka här för att köpa den på gårdens webbshop!


CARL OCH KARIN – UNIKA I DIGITAL VÄRLD!

Carl och Karin är appen som förvandlar telefonen eller läsplattan till en kreativ värld för trädgårdstokiga Carl- och Karin-fans! I appen finns alla trädgårdens blommor presenterade – bara klicka på valfri rabatt! Du kan även se Carl måla och höra han favorit bland snapsvisor. Man kan testa sina Carl- respektive Karin-kunskaper men man kan också leka och göra konstnärliga uppdateringar på sociala medier. Men framför allt kan man få hela Carl Larsson-gården att ställa sig upp i 3D där hemma på köksbordet! För detta behöver du trigger-bilden som kan laddas ner direkt från appen eller så köper du boken C  K där bilden finns på omslagets insida. Lycka till – vi garanterar wow-effekt! Appen är gratis och finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

   

 


 

 

Carl och Karin
livs levande!

Se unik film från år 1916
inspelad på Lilla Hyttnäs.


Den världsberömda designen köper du här

http://webbshop.carllarsson.se/


Boka era biljetter på internet!

 


 

 

 

 

Cookies