Carl Larsson
På svenska In english
 

start
öppettider
för alla barn
kvarnen
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
varmt välkomna till carl larsson-gården!

 

 

 

NJUT AV FÖRSOMMAREN PÅ CARL LARSSON-GÅRDEN!

Ta gärna med picknickkorgen och njut av fågellivet och den spirande grönskan!

 

Upplev den fantastiska Carl Larsson-gården, öppet varje dag! 1 maj-30 september 2015 har vi guidade visningar av Lilla Hyttnäs, måndag - söndag 10.00 - 17.00. 

 

 


CARL LARSSON-GÅRDEN INBJUDER TILL FÖREDRAG OCH INSPIRATIONSKVÄLLAR

 

Med anledning av att utställningen ”Tocken Carl” visas på Konsthallen Kvarnen i Sundborn mellan den 22 maj och 23 augusti välkomnar vi till en serie kvällsföredrag och inspirationskvällar. War wälkommen kära du!

 

 

Onsdag 3 juni kl 18.00: Carl Larsson som falubo

Carl och Karin Larsson köpte år 1907 ett hus på Blindgatan i Falun. Där bodde de under vintrarna tillsammans med barnen som gick i skola i staden. Huset kallades skolhushållet och Carl Larssons egna intilliggande etsarstuga fick namnet Mutter på Tuppen. Annette Mård Författare och Guide från Carl Larsson-gården berättar mer om Carl Larsson som falubo. Vi inleder med föredrag i ateljén, därefter dryck & smörgås ca kl 19.30 vid Konsthallen Kvarnen där vi avslutar kvällen tillsammans med att se utställningen Tocken Carl.

Pris 120 kr Föredrag, besök i Konsthallen Kvarnen, Kaffe & Smörgås. Samling kl 18.00 i butiken på Carl Larsson-gården.

 

 

Måndag 15 juni kl 18.00: Midvinterblot och Carl Larsson

”Midvinterblots öde knäckte mig! Med dov vrede erkänner jag detta” skrev Carl i sina memoarer Jag. Midvinterblot är en oljemålning på duk av Carl Larsson. Motivet Midvinterblot beskriver hur kung Domalde låter sig offras efter år av missväxt. Efter många turer blev målningen slutligen refuserad 1916. Sedan 1992 hänger tavlan dock där den ursprungligen var tänkt att hänga, i den övre trapphallen på Nationalmuseum. Torsten Gunnarsson, författare, konstvetare och fd intendent på Nationalmuseum berättar mer om målningen och Carl Larssons relation till den. Vi inleder med föredrag i ateljén, därefter dryck & smörgås ca kl 19.30 vid Konsthallen Kvarnen där vi avslutar kvällen tillsammans med att se utställningen Tocken Carl.

Pris 120 kr Föredrag, besök i Konsthallen Kvarnen, Kaffe & Smörgås. Samling kl 18.00 i butiken på Carl Larsson-gården.

 

 

Onsdag 17 juni kl 18.00: Rabarber, jordgubbar, rosor och äpplen i Karins trädgård & kök

Till Carl Larssons födelsedag den 28 maj serverade man alltid en rabarberkaka som avslutning på födelsedagsmiddagen. Den hade föregåtts av färsk sparris, kyckling och hemlagade makaroner. Karin älskade att odla och nyttoväxterna låg henne särskilt varmt om hjärtat. Den 17 juni kommer trädgårdsförfattarinnan Christina Högardh-Ihr till Carl Larsson-gården och håller en workshop där ”Karins” tidiga försommarbär och grönsaker står i fokus. Du lär dig odla och fördriva rabarber för att få extra tidig skörd till en riktigt god rabarberkaka. Odling av jordgubbar med växelbruk för konstant stora skördar och med tillgång till nya jordgubbssorter som ger skörd ända in i augusti utlovas också. Du får också tips och råd för att odla spenat, annorlunda salladssorter och ärtor. Karin odlade gärna också rosor och pioner och provade gärna på de allra senaste sorterna förädlade i Frankrike i slutet av 1800-talet. Du får en god inblick i vilka rosor som är riktigt vackra och doftande samt blommar snällt och rikligt i Dalarnas klimat.

Pris 295 kr, föredrag, besök i Konsthallen Kvarnen, något litet gott att äta & dricka, småplantor, sticklingar och frön av olika nyttoväxter. Samling: Konsthallen Kvarnen onsdagen den 17 juni kl 18.00. Vi håller på till ca kl 21.00.

 

 

Anmälan: Ring: 023-60053 eller mail: info@carllarsson.se

 


TRÄDGÅRDSBOKEN – EN SUCCÉ!

Få ut det mesta möjliga av ditt trädgårdsbesök på Lilla Hyttnäs med hjälp av trädgårdsboken C  K. Med denna lilla bok som guide får du reda på vad alla husen på gården används till och hur Carl och Karin tänkte när de skapade sin trädgård för drygt hundra år sedan. Här kan du även läsa om Carls ”dumma prydnadsbuskar”, kräftor på rymmen och den dramatiska historien om Karins fastrar som bodde på gården på 1880-talet. Boken bjuder också på tips hur man gör sin egen Karin-rabatt, arrangerar blommor à la Larssons och lagar familjens goda franska soppa.

Klicka här för att köpa den på gårdens webbshop!


CARL OCH KARIN – UNIKA I DIGITAL VÄRLD!

Carl och Karin är appen som förvandlar telefonen eller läsplattan till en kreativ värld för trädgårdstokiga Carl- och Karin-fans! I appen finns alla trädgårdens blommor presenterade – bara klicka på valfri rabatt! Du kan även se Carl måla och höra han favorit bland snapsvisor. Man kan testa sina Carl- respektive Karin-kunskaper men man kan också leka och göra konstnärliga uppdateringar på sociala medier. Men framför allt kan man få hela Carl Larsson-gården att ställa sig upp i 3D där hemma på köksbordet! För detta behöver du trigger-bilden som kan laddas ner direkt från appen eller så köper du boken C  K där bilden finns på omslagets insida. Lycka till – vi garanterar wow-effekt! Appen är gratis och finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

   

 


 

 

Carl och Karin
livs levande!

Se unik film från år 1916
inspelad på Lilla Hyttnäs.


Den världsberömda designen köper du här

http://webbshop.carllarsson.se/


Boka era biljetter på internet!

 


 

 

 

 

Cookies