Carl Larsson
På svenska In english
 

start
öppettider
för alla barn
kvarnen
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
varmt välkomna till carl larsson-gården!

 

 

 

 

TEMAVISNING: EN DOFT AV JUL

 

Söndagen 13 december

 

kl. 12, 14 och 15

  

Carl Larsson-gården bjuder in till en annorlunda visning av konstnärshemmet där julen står i fokus.

 

Hur firade Carl och Karin Larsson jul? Vad dukades upp på julbordet i stora ateljén? Vad tyckte Carl egentligen om mängderna av julklappar som gavs till barnen? Upplev Carl Larsson-gården i juletid där konstnärshemmet smyckats med både julgran och julblommor.

 

Visningen avslutas med kaffe, glögg och Karins pepparkakor i Carls ateljé, för den som önskar, till en extra kostnad av 60 kr per person.

 

Förbokas gärna på telefon: 023-600 53 mail: info@carllarsson.se

Tema visningen kan även bokas andra tider för grupper över 8 pax.

 

JULBORD PÅ HYTTSTUGAN

Om ni bokat julbord på Hyttstugan, varför inte förhöja upplevelsen med visningen "En doft av jul" på Carl Larsson-gården?

Förbokas på telefon: 023-60053. Endast grupper över 8 pax.

 


 

 

 

 

 

NJUT AV VINTERN PÅ CARL LARSSON-GÅRDEN!

 

 

Carl Larsson-gården har öppet varje dag 1 oktober–22 december 2015. Endast guidad visning, måndag–fredag 11:00, lördag–söndag 13:00. Förboka gärna.

 

28 december: Guidad visning 13:00

29 december: Guidad visning 13:00

30 december: Guidad visning 13:00

2 januari: Guidad visning 13:00

3 januari: Guidad visning: 13:00

4 januari: Guidad visning 11:00

5 januari: Guidad visning 11:00

6 januari: Guidad visning 13:00

 

Carl Larsson-gården har öppet varje dag 7 januari–30 april 2016. Endast guidad visning, måndag–fredag 11:00, lördag–söndag 13:00. Förboka gärna.

 

 

Önskar ni besöka Carl Larsson-gården på annan tid vänligen kontakta oss! telefon: 023-600 53, eller mail: info@carllarsson.se

 


 

FÖRELÄSNINGAR – LARSSONS VÄNNER

 

 

OBS! Fullbokat Ellen Key, 2 december

 

Familjen Larssons vänner är en föreläsningsserie under hösten och vintern där vi presenterar Carl och Karins vänner. Vi gästas av personer som berättar mer om Familjen Larssons vänner. Först ut är Annacari Jadling-Ohlsson som berättar mer om Selma Lagerlöf och vänskapen med Carl och Karin.

 

Än i dag sitter en munterhet och gästfrihet kvar i väggarna på Lilla Hyttnäs i Sundborn. Den som någon gång varit gäst i huset blir lätt förtrollad av stämningen – precis som de gäster som förr i tiden satt till bords med Carl och Karin. Så, War välkommen kära du!

 

 

Onsdag 2 december, Ellen Key, Ciceron: Margareta Karlsson

Tisdag 2 februari, Pontus & Henrika Linderdahl, Ciceron: Ann-Christine Wiborgh

Onsdag 9 mars, Albert Engström, Ciceron: Göran Modig

 

 

Starttid: 18:00 Pris: 95:- Förbokas! Telefon: 023-60053, Mail: info@carllarsson.se

 

 


 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK OCH LÄS MAKARNA LARSSONS BREV!

 

Carl Larsson-gårdens gedigna brevsamling består av hundratals brev som skrevs mellan åren 1882-1928. Här finns brev mellan makarna Larsson, brev till barn, släkt och vänner. Dessa vill vi nu visa upp för våra följare på Facebook. Vi kommer att välja ut ett brev i veckan som i närmaste mån publiceras på samma dag som brevets datum. (Dock är inte alla breven daterade)

 

 

Följ oss på vår Facebooksida: https://www.facebook.com/CarlLarssonGarden

 

 

 


TRÄDGÅRDSBOKEN – EN SUCCÉ!

Få ut det mesta möjliga av ditt trädgårdsbesök på Lilla Hyttnäs med hjälp av trädgårdsboken C  K. Med denna lilla bok som guide får du reda på vad alla husen på gården används till och hur Carl och Karin tänkte när de skapade sin trädgård för drygt hundra år sedan. Här kan du även läsa om Carls ”dumma prydnadsbuskar”, kräftor på rymmen och den dramatiska historien om Karins fastrar som bodde på gården på 1880-talet. Boken bjuder också på tips hur man gör sin egen Karin-rabatt, arrangerar blommor à la Larssons och lagar familjens goda franska soppa.

Klicka här för att köpa den på gårdens webbshop!


CARL OCH KARIN – UNIKA I DIGITAL VÄRLD!

Carl och Karin är appen som förvandlar telefonen eller läsplattan till en kreativ värld för trädgårdstokiga Carl- och Karin-fans! I appen finns alla trädgårdens blommor presenterade – bara klicka på valfri rabatt! Du kan även se Carl måla och höra han favorit bland snapsvisor. Man kan testa sina Carl- respektive Karin-kunskaper men man kan också leka och göra konstnärliga uppdateringar på sociala medier. Men framför allt kan man få hela Carl Larsson-gården att ställa sig upp i 3D där hemma på köksbordet! För detta behöver du trigger-bilden som kan laddas ner direkt från appen eller så köper du boken C  K där bilden finns på omslagets insida. Lycka till – vi garanterar wow-effekt! Appen är gratis och finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

   

 


 

 

Carl och Karin
livs levande!

Se unik film från år 1916
inspelad på Lilla Hyttnäs.


Den världsberömda designen köper du här

http://webbshop.carllarsson.se/


Boka era biljetter på internet!

 


 

 

 

 

Cookies