Carl Larsson
På svenska In english
 

start
öppettider
för alla barn
kvarnen
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
välkomna alla stora och små livsnjutare till sommarens bästa dag!

 

 

NU BLOMMAR DET PÅ LILLA HYTTNÄS!

Sommarens mest spännande trädgård hittar du i Sundborn! Carl och Karins egensinniga trädgård, som kom att avbildas på så många av parets konstnärliga verk, är nu äntligen återskapad. Efter år av efterforskningar och förberedelser ser nu trädgården på Lilla Hyttnäs åter ut som den gjorde när Carl, Karin och alla barnen bodde här.
Kom och upplev alla fantastiska blommor, den franskinspirerade köksträdgården och de unika egendesignade trädgårdsmöblerna. Slå er ner i det unika och originella stenmöblemanget som i många år låg gömt under många lager av jord, och upplev skönheten, festen och leken i familjen Larssons älskade trädgård.

 


ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK – EN SUCCÉ!

Få ut det mesta möjliga av ditt trädgårdsbesök på Lilla Hyttnäs med hjälp av den helt nyutgivna trädgårdsboken C  K. Med denna lilla bok som guide får du reda på vad alla husen på gården används till och hur Carl och Karin tänkte när de skapade sin trädgård för drygt hundra år sedan. Här kan du även läsa om Carls ”dumma prydnadsbuskar”, kräftor på rymmen och den dramatiska historien om Karins fastrar som bodde på gården på 1880-talet. Boken bjuder också på tips hur man gör sin egen Karin-rabatt, arrangerar blommor à la Larssons och lagar familjens goda franska soppa.

Klicka här för att köpa den på gårdens webbshop!


KARIN I BLOMMORNAS TID – ÅRETS UTSTÄLLNING

På Konsthallen Kvarnen får du i sommar lära känna konstnären, trendskaparen och stilikonen Karin Larsson – konstnärshustrun som ofta låg steget före sin världsberömde make. Karin i blommornas tid är en färgsprakande utställning om hur blommorna, naturen och rörelsen Arts & Crafts kom att inspirera Karin till att skapa några av dåtidens mest originella och personliga textilverk – verk som än idag känns otroligt moderna och i sin tur inspirerar vår tids formgivare.

 

 


CARL OCH KARIN – UNIKA I DIGITAL VÄRLD!

Carl och Karin är appen som förvandlar telefonen eller läsplattan till en kreativ värld för trädgårdstokiga Carl- och Karin-fans! I appen finns alla trädgårdens blommor presenterade – bara klicka på valfri rabatt! Du kan även se Carl måla och höra han favorit bland snapsvisor. Man kan testa sina Carl- respektive Karin-kunskaper men man kan också leka och göra konstnärliga uppdateringar på sociala medier. Men framför allt kan man få hela Carl Larsson-gården att ställa sig upp i 3D där hemma på köksbordet! För detta behöver du trigger-bilden som kan laddas ner direkt från appen eller så köper du boken C  K där bilden finns på omslagets insida. Lycka till – vi garanterar wow-effekt! Appen är gratis och finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

   


 

 

 


 

karin larsson & emma zorn – en kväll om karin och emma och om deras vänskap

Vi berättar mer om Karin och Emma i stora ateljén på Carl Larssongården tisdagen den 12 augusti kl 18.00.
Vi inleder kvällen med att besöka utställningen på Konsthallen Kvarnen ”Karin i blommornas tid” där vi lär känna konstnären, trendskaparen och stilikonen Karin Larsson. Därefter serveras smörgås och dryck från vår nya delikatessbutik Iskällaren. I ateljén berättar vi sedan mer om Karin och Emma i stora ateljén.

Carl Larssongården gästas av Birgitta Sandström, tidigare chef för Zornsamlingarna i Mora. Birgitta har skrivit den första biografin över Emma Zorn, konstnärshustrun som strax före andra världskriget byggde upp Zornmuseet med en enastående samling av Anders Zorns konst. Teamet bakom årets Karin-utställning, Catharina Enhörning och Niclas Forsgren, berättar mer om Karin, konstnärshustrun som ofta låg steget före sin världsberömde make. Vi visar också några av Karins unika textilier.

Kostnaden för kvällen som pågår till ca kl 21.00, utställning och förtäring är 95:-. Bokas på info@carllarsson.se och betalas på plats. Samling på Konsthallen Kvarnen kl 18.00. Välkomna!

 


 

 

inspirerande trädgårdskväll i karins anda torsdagen den 14 augusti kl 18.00

Sommarens mest spännande trädgård hittar du i Sundborn. Carl och Karins egensinniga trädgård, som kom att avbildas på så många av parets konstnärliga verk, är nu äntligen återskapad. Efter år av efterforskningar och förberedelser ser nu trädgården på Lilla Hyttnäs åter ut som den gjorde när Carl, Karin och alla barnen bodde här.

Vi inleder kvällen med att besöka utställningen på Konsthallen Kvarnen ”Karin i blommornas tid” där vi lär känna konstnären, trendskaparen och stilikonen Karin Larsson. Därefter serveras smörgås och dryck från vår nya delikatessbutik Iskällaren och vi tittar på den återskapade trädgården.

Carl Larssongården gästas av Christina Högarth-Ihr, författare till boken ”Karin och blommorna i Sundborn”. Karin, barnen, Karins mamma Hilda, grannfrun Henrika, och många fler, bytte fröer och sticklingar med varandra och fyllde på så vis sina fönsterbrädor och trädgårdar med allt från pelargoner till rosor. Under ledning av Christina frösår, delar och sticklingsförökar vi tillsammans ett antal av Karins favoritväxter. Vi kommer även att bland annat göra Karins goda och nyttiga marmelad på citron och morot. Några sticklingar och smakprov av Karins marmelad får ni med er hem.

Kostnaden för trädgårdskvällen som pågår fram till ca kl 21.00, utställning och förtäring är 195:-. Bokas på info@carllarsson.se och betalas på plats. Samling vid Konsthallen Kvarnen kl 18.00. Välkomna!

 

Carl och Karin
livs levande!

Se unik film från år 1916
inspelad på Lilla Hyttnäs.


Den världsberömda designen köper du här

http://webbshop.carllarsson.se/


 

 

Cookies