Carl Larsson
På svenska In english
 

start
öppettider
för alla barn
karin i blommornas tid
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
varmt välkomna till carl larsson-gården!

 

 

 

HÖSTSTÄMNING PÅ CARL LARSSON-GÅRDEN!

Marken går i vila. Vi öppnar dörren till Lilla Hyttnäs där hallampans vackra mönsterskuggor sätter stämningen på våra visningar. Vill du besöka Carl och Karins hem spontant, kom en vardag kl. 11 eller en helg kl. 13. Det finns även andra evenemang som händer under hösten, vintern samt våren - hör gärna av er så berättar vi mer! 

 


ÅRETS TRÄDGÅRDSBOK – EN SUCCÉ!

Få ut det mesta möjliga av ditt trädgårdsbesök på Lilla Hyttnäs med hjälp av den helt nyutgivna trädgårdsboken C  K. Med denna lilla bok som guide får du reda på vad alla husen på gården används till och hur Carl och Karin tänkte när de skapade sin trädgård för drygt hundra år sedan. Här kan du även läsa om Carls ”dumma prydnadsbuskar”, kräftor på rymmen och den dramatiska historien om Karins fastrar som bodde på gården på 1880-talet. Boken bjuder också på tips hur man gör sin egen Karin-rabatt, arrangerar blommor à la Larssons och lagar familjens goda franska soppa.

Klicka här för att köpa den på gårdens webbshop!


CARL OCH KARIN – UNIKA I DIGITAL VÄRLD!

Carl och Karin är appen som förvandlar telefonen eller läsplattan till en kreativ värld för trädgårdstokiga Carl- och Karin-fans! I appen finns alla trädgårdens blommor presenterade – bara klicka på valfri rabatt! Du kan även se Carl måla och höra han favorit bland snapsvisor. Man kan testa sina Carl- respektive Karin-kunskaper men man kan också leka och göra konstnärliga uppdateringar på sociala medier. Men framför allt kan man få hela Carl Larsson-gården att ställa sig upp i 3D där hemma på köksbordet! För detta behöver du trigger-bilden som kan laddas ner direkt från appen eller så köper du boken C  K där bilden finns på omslagets insida. Lycka till – vi garanterar wow-effekt! Appen är gratis och finns att ladda ner på Appstore och Google Play.

   

 


 

FAMILJEN LARSSONS VÄNNER

 

Familjen Larssons vänner är en föreläsningsserie där vi presenterar Carl och Karins vänner. Än i dag sitter en munterhet och gästfrihet kvar i väggarna på Lilla Hyttnäs i Sundborn. Den som någon gång varit gäst i huset blir lätt förtrollad ...av stämningen – precis som de gäster som förr i tiden satt till bords med Carl och Karin. War välkommen kära du!

 

Albert Engström
Torsdag 6 november, kl 18.00
Kvällens ciceron, Göran Modig

Anders och Emma Zorn
Torsdag 13 november, kl 18.00
Kvällens ciceron, Birgitta Sandström

Ottilia Adelborg
Torsdag 20 november, kl 18.00
Kvällens ciceron, Lena Nordesjö

Carl och August - från vän till fiende
Onsdag 7 januari, kl 18.00
Kvällens ciceron, Karin Mogensen

Prins Eugen
Torsdag 19 februari, kl 18.00
Kvällens ciceron, Karin Sidén

Anmälan via telefon 023-600 53 eller info@carllarsson.se.
Pris 95:-, inklusive smörgås och dryck, betalas på plats.

 

 


 

JULMYS I SUNDBORN

Snart börjar julklappsbestyren till både vänner, kunder och medarbetare. Vi här på Carl Larsson-gården vill ge dig möjlighet att i god tid kika och känna på ett urval av högkvalitativa julklappar inspirerade av Karin och Carl Larssons världsberömda design. Den 6 samt den 10 november kl 15.00–17.00 öppnar vi därför huset för dig. Vi bjuder på julklappstips och inspiration.

 

En doft av jul - specialvisning
Lördag 13 december och söndag 14 december

 

Skaparverkstad i juletid för stora och små
Söndag 14 december kl 12.00–15.00

 

Julmarknad i Sundborn
Söndag 14 december kl 11.00–16.00

 

Carl och Karin
livs levande!

Se unik film från år 1916
inspelad på Lilla Hyttnäs.


Den världsberömda designen köper du här

http://webbshop.carllarsson.se/


 

 

Cookies