Carl Larsson
På svenska In english
BW sundborn BW sundborn
 

start
öppettider
för alla barn
kvarnen
hitta hit
carl larsson
karin larsson
lilla hyttnäs
galleri
litteratur
länkar
butik
mat och dryck
två hem
sundborn
vandringsled
skolmaterial
press
kontakt

 
sundborn
– ett paradis för konstälskare, designintresserade och trädgårdsentusiaster

Och alla andra! Carl Larsson själv tyckte att Sundborn påminde om en fransk by och efter ett besök här är det lätt att förstå varför familjen Larsson trivdes så bra i sitt älskade Sundborn.

Idylliska Sundborn, tio minuters bilresa från Falun, har en lång och spännande historia och är en del i Världsarvet Falun. Längs Sundbornsån, som slingrar sig fram genom byn, fanns på 1500- och 1600-talet många kopparhyttor. Området sjuder fortfarande av liv och här hittar du konsthantverkare, galleri, antikbod, inredningsbutik, smedja, café och restaurang. Besök också Sundborns populära kyrka som Carl Larsson har utsmyckat. Porträttsamlingen i församlings-hemmet är ett annat tips.

Men det finns mer än konst och design i Sundborn. Här finns även härliga bad- och fiskesjöar, kanot- och cykelleder, vackra bergsmansgårdar, unika världsarvsmiljöer och till och med en liten golfbana (pay and play). 

Sundborn passar lika bra för en dagsutflykt som ett längre stopp. Hör av dig till Falu Turistbyrå när du vill ha hjälp att sy ihop ditt eget Sundborn-Falun-Dalarna-paket. Här får du tips om allt från boende till var du kan hyra kanot.

 

Mer information om Sundborn, 
Falun,
Dalarna och Sverige
Sundborns egen informationssida, www.sundborn.com
Restaurang Hyttstugan vid Carl Larsson-gården, www.hyttstugan.nu
Stora Hyttnäs, www.storahyttnas.se
Falu Turistbyrå, www.visitsodradalarna.se
Världsarvet Falun, www.falugruva.se 
Information om Dalarna, www.dalarna.se
 

 
 

Cookies